Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Občasné nabíjení notebooku

Ahoj.
Už několik dní mám problém s nabíjením notebooku. Když zapojím nabíječku, tak se nenabíjí. Když s koncem nabíječky několikrát pohnu, tak se začně nabíjet a po nějaké době zase přestane. Co myslíte? Je problém v nabíječce nebo v notebooku?
Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Může to být obojí.
Wikan 18.11.2023 16:38
Wikan
Ahoj. Jedno z toho je to určitě. Nejdřív bys potřeboval změřit nabíjecí konektor a pokud bude dávat…
Lukas1982 18.11.2023 16:43
Lukas1982
Jak kolegové přede mnou píšou, je možná závada jak v konektoru v notebooku, tak v konektoru zdroje (… poslední
Pytlík 18.11.2023 20:03
Pytlík

Ahoj. Jedno z toho je to určitě. Nejdřív bys potřeboval změřit nabíjecí konektor a pokud bude dávat proud i při manipulaci, tak to bude nejspíše koncovkou v notebooku. Bez měření to nezjistíš. Požádej někoho s multimetrem, ať to přeměří, pokud ho doma nemáš. Taky vizuálně zkontroluj kabel, jestli není někde "přelomený".

Jak kolegové přede mnou píšou, je možná závada jak v konektoru v notebooku, tak v konektoru zdroje (nepřesně nazývaným nabíječkou).
V případě zdroje to bývá zdaleka nejčastěji nalomený kabel u konektoru (lidé se k tomu kabelu chovají zpravidla velmi prasácky a jak za něj tahají, tak se u výstupu z konektoru ostře ohýbá a brzo se nalomí). Tohle zručný, pájení znalý, bastlíř opraví snadno během půl hodiny (včetně několika štamprdlí kvalitní lihoviny - doporučuji pravou domácí slivovici)
V případě konektoru v notebooku to bývají vymačkané pájené spoje mezi konektorem a základní deskou. Vlastní oprava opětovným zapájením je během několika vteřin hotová - ale bohužel, napřed je nutno téměř celý notebook rozebrat, takže to několik štamprdlí, co by úplatek pro sebevědomého bastlíře, nespraví. Má to cosi společného s noční můrou...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru