Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako na klonovanie SD karty

Tak předně bude potřeba cílová karta stejné nebo větší velikosti. Kapacita SD se o nějaké drobné liší, klidně když koupíte 10 karet bude každá mít jinou kapacitu.
No a pak stačí v linuxu na příkazovém řádku napsat sudo cp /dev/sda /dev/sdb (přičemž sda je zdroj, sdb cíl, to je potřeba důkladně prověřit, písmena můžou být jiná, už se mi to taky povedlo poplést, tu historku jsem sem psal už několikrát) a počkat, až se dokopíruje. Taky se to dá nějak udělat v GUI ve správci disků, ale zrovna tohle je nejjednodušší na příkazovém řádku. To je postup v linuxu. Vyráběl jsem tak vícekrát bootovací SD karty pro raspberry. Windows to tak jednoduché nemá a je potřeba právě nějaký sw třetí strany (disccopy fungoval jen na diskety a kromě toho měnil sériové číslo (8 bajtů v bootsektoru), takže na výrobu identické kopie byl nepoužitelný). Z toho co znám je nejlepší HDD guru raw copy tool https://hddguru.com/software/HDD-Raw-Copy-Tool/
odkaz na stažení je dole https://hddguru.com/software/HDD-Raw-Copy-Tool/HDDRawCopy1.20Portable.exe nahoře je nějaká reklama na úplně jiný sw, ale to je asi běžné.
No ale pokud je ten sw vázaný třeba ještě na nějaké fyzické charakteristiky SD tak to třeba nepomůže (každá SD má datovou strukturu, kde počet sektorů, výrobce a datum výroby, nějaké údaje o rychlosti a napájení, sériové číslo a několik dalších věcí; tyto informace jsou normálně jen ke čtení).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny