Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Norton Internet Security 2009 vs. Norton 360 Version 2.0

Možná si tak úplně nerozumíme. Podnikový admin zapne rezidentní kontrolu spustitelného kódu asi každý, aby měl krycí alibi v případě nějaké vážné ztráty dat. Ve velké firmě si navíc člověk ani antivir nemůže vybrat - prostě se nějaký nařídí z centrály a konec diskuze. Ale modul "prohlížení stránek" ? Proboha co to je? To je něco jako ten AVG link scanner co nedávno floodoval celý internet? něco takového je v podnikové sféře k ničemu. A spravovat nějakou síť kde by byl kdekdo admin bych vážně nechtěl. (Jinak správce jsem dělal, ale už nedělám; a certifikace nějaké nedůležité mám to je pravda, ale nic velkého. Nikdy jsem tady o tom ale nepsal. :))

Domácí uživatel jde edukovat blbě to je pravda. Ale jen proto nepřistoupím na hru a lži zlodějských antivirových firem. Proč všechny antispyware hlásí cookies jako spyware? protože se snaží předvést, že "něco dělají" i kdyby uživatel žádné spyware neměl. To je lumpárna kterou nehodlám podporovat.

"On demand" myslím to, jak by se podle mě měl správně antivir používat, tj. tak, jak se používal za dávných dob DOS /Windows 3.11. Rezident neběžel (některé AV jej pravda měly, ale tenkrát na výkonu počítače opravdu záleželo) a stažené soubory z internetu se prostě z kontextového menu (File Manageru nebo průzkumníka Win95) oskenovaly. A bylo.)

Avira to umožňuje, Symantec produkty vždycky zavádějí nejen rezidentní služby (ty vypnout jdou) ale dokonce i device drivery a ty běží vždy. Od takových věcí ruce radši pryč.

A co se týče viry.cz - apriori bych proti nim nic neměl, ale jelikož jsem popularizátor vestavěného firewallu v XP, protože je to ten jediný který je schopný domácí uživatel používat bezchybně, hodně mi vadí, že tam proti němu vyšla filipika, které hodně userů věří. Proto bych ten server nejradši zrušil :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny