Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Procesor Socket AM2 a upgrade na AM3

Aha, tak jak to, že mám PC s DDR3 a grafiku s GDDR5? Aha? ]:)

Většina potíží podobných amatérských userů jako jsi ty (není to nic pejorativního, je třeba akceptovat skutečnost - každý nemůže být např. mozkový chirurg), pramení z obecné neznalosti, zaměňují příčiny a následky. Typický důvod pro to co uvádíš, není rozdílnost typů RAM, ale to že to PC je postaveno z prasosoučástek, typicky se jedná o nějaký TescoPC, skládačku místního počítačového šamana, popř. vlastní kreaci mírně pokročilého usera. A tedy - otevřeme-li takové PC, první, co uvidíme, je papírový zdroj "světoznámých" značek typu LC-power, EuroCase, Redstar (pracovně RedSral), který sice oplývá nálepkou (např.) "500W", ale reálně "utáhne" tak starou belu (nebo kanclstroj z výběhových a levných součástek - viz legrační kanclgrafiky s DDR2). Další objevy následují, např. nejlevnější základní desky s exotickými (a řádně nestabilními) čipsety typu VIA, SIS nebo nVidia; pokračuje to pak levnými paměťmi, typicky A-Data, Zeppelin nebo Elixir a podobnými šmejdy.

Výsledkem je, že pokud se do takového PC strčí trochu výkonnější grafika, tak to "najednou" začne padat a být nestabilní (aby taky ne, když to běží na takové hromadě sraček), protože výkonná grafika dokáže zbytek systému docela pěkně zaměstnat (narozdíl od těch legračních desktopových prdítek s DDR2).

No a nakonec úplně největší tragédi jsou useři se starými deskami s AGP slotem, kteří chtějí provozovat nějakou novější PCIe grafiku s AGP můstkem. To je pak hotový adrenalinový zážitek...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny