Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Indexovat obsah disku

Fuente, hluboce s Tebou nesouhlasím:!:

1. NTFS je vůči chybám téměř naprosto imunní, většinou vážněji poškozený NTFS systém má na svědomí HW chyba (vadný disk, IDE kabel nebo řadič)
2. oprava je na NTFS daleko snazší - styl uložení metadat o FS je daleko robustnější, než dvě FAT tabulky (navíc "zkriplené" v případě FAT32 podporou dlouhých názvů)
3. Záchrana dat z "mrtvého" NTFS oddílu (případně celého disku, a to i bez znalosti původního rozdělení disku) je celkem triviální a postačuje znát správné nástroje (a mít je koupené - např. můj osvědčený GetDataBack 3.03 pro NTFS) - jde jen o použití forenzních nástrojů, které v takových případech musíš tak jako tak použít i na FAT
4. Podpora NTFS - na NTFS se dostaneš odkudkoliv (alespoň v Read-only režimu) - z DOSu, Linuxu, Win9x.. a pokud zakoupíš placenou verzi (např. o Marka Russinoviche ;-)), můžeš i zapisovat...

P.S.: poškozených FAT oddílů se ztracenými daty jsem už viděl stovky, ale NTFS poškozený "sám sebou" (tj. např. vypnutím PC při zápisu) ještě ne; zatím jen asi 25 případů vadných disků, které šlo ještě před reklamací datově obnovit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny