Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s Excelem

Dobrý den.
Dostala se mi k úpravě poměrně rozsáhlá excelovská tabulka, kde bylo na spouště míst #N/A. Nejsem autorem té tabulky, jen jsem ji měl upravit a opravit chyby s #N/A.

Když jsem vzorce na takto označených buňkách kontroloval, tak byly správné. Mohl jsem do buňky přes F2 vlézt kolik krát jsem chtěl, prověřit vzorec přes průvodce, ale pořád to dávalo #N/A.

Vzorce byly typu =KDYŽ(JE.PRÁZDNÉ('List1'!C21);'List1'!P21;KDYŽ(NEP ŘÍMÝ.ODKAZ(ODKAZ(7;POZVYHLEDAT("";'List2'!D4:Q4;0) +1;4;;"List2"))=0;0;NEPŘÍMÝ.ODKAZ(ODKAZ(7;POZVYHLE DAT("";'List2'!D4:Q4;0)+1;4;;"List2")))), jedná se o Excel 2003.

Když už jsem nevěděl co dál, tak mě napadl "nesmysl" přepsat buňku do písmene stejným vzorcem a najednou bylo #N/A pryč a v buňce je požadovaný údaj. U dalších buněk pak stačilo zkopírovat a znovu vložit obsah, který už tam byl a před zkopírováním zobrazoval výsledek s #N/A.

Měl bych 2 otázky.
1) Jak tato záležitost s #N/A může vzniknout?
2) Neexistuje nějaký master stick kdy nějakou kombinací kláves dojde k "opravě" všech buněk podle popsaného "algoritmu"?

Děkuji předem za vysvětlení této věci.

Předmět Autor Datum
Nebyl třeba vypnut automatický výpočet vzorců? http://pc.poradna.net/q/view/755819-ms-excel-nepoc it…
host 02.11.2012 14:48
host
Díky z a odpověď. Ne, vzorce vypnuté nebyly a požadovaná hodnota byla nalezena po prostém přepsání… poslední
yorg 05.11.2012 07:09
yorg

Díky z a odpověď.

Ne, vzorce vypnuté nebyly a požadovaná hodnota byla nalezena po prostém přepsání vzorce. A ani to přepsání nebylo potřeba. Stačilo F2, CTRL-SHIFT-HOME, CTRL-C, CTRL-V, ENTER. A chyba #N/A tím byla vyřešena. Okamžitě byla nalezena správná hodnota.

Zatím jsem se ještě s takovou to věcí nesetkal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru