Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hledám: Šmírovací software pro Windows

Zdravím,

dneska nám učitel na informatiku řekl něco ve smyslu, že škola už má dost volné zábavy při hodinách typu Counter-Strike a ICQ (nehledě na porušování licenčních podmínek k ICQ protokolu) a že si nainstalují software, který bude logovat veškerou aktivitu, přičemž management a nejspíš i vyvolení pedagogové si logy budou moct prohlížet. Prý už to s tou firmou domluvili na Invexu.

Takže hledám firmu, která spáchala tento ošklivý, řekl bych až nepěknou věc, hint: byla na Invexu. Nepotkali jste je tam někdo?

Btw: Co myslíte, je takové šmírování legální? Podle mě je to trochu diskutabilní, ale nevim, kdo je víc v právu.

Předem díky, Ondra
Změna kategorie, původně: Software (mif)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Legální to rozhodně bude. Počítače jsou majetkem školy a vy na nich můžete dělat jen to, co vám povo…
Prasak 30.10.2007 18:58
Prasak
Nesouhlasim. Přikázat hrát mužou, né ale špehovat. Byl bych proti a branil bych se všemi prostředky.…
AZOR 30.10.2007 19:03
AZOR
Zakázat ale CS a ICQ můžou. A postihy za to taky můžou dávat. Logovat provoz na školních strojích? J…
Prasak 30.10.2007 19:10
Prasak
Vojnu jsem taky absolvoval a nikdo se mě neptal. Taky ji přikázala společnost. To tě lituji, že jsi…
MaSo 30.10.2007 19:22
MaSo
Ve zpětným pohledu se říká, že na to špatný zapomeneš. V mým pohledu tam byli bohužel špatní někteří…
Prasak 30.10.2007 21:16
Prasak
Hm, na vojnu mám trošku jiný názor... :-/ Naštěstí jsem nemusel na 2 roky, ale jako absolvent vojen… poslední
L-Core 03.11.2007 10:46
L-Core

Legální to rozhodně bude. Počítače jsou majetkem školy a vy na nich můžete dělat jen to, co vám povolí/nezakáže. Pokud vydá směrnici, že CS se na školních PC hrát nebude, můžete se stavět třeba na hlavu a chlastat u toho z půllitru mlíko, ale nepomůže vám to, prostě CS si hrajte doma. A pokud nemáte adminpráva, tak logovací/šmírovací prográmek neobejdete, to se by takovej program ani nesměli odvážit nabízet.
Takže máš právo držet hubu a hrát CSko s rizikem odhalení a následného postihu, nebo si hrát s kámošama doma, třeba přes Hamachi.
Dnes máte net doma skoro všichni, tak co? Já v práci už taky používám PC jen na práci, nějak jsem toho všeho přesycen.

Vojnu jsem taky absolvoval a nikdo se mě neptal. Taky ji přikázala společnost.

To tě lituji, že jsi ještě musel... Jsem velice rád, že mě tato povinnost minula, rok života v hajzlu úplně zbytečně, nehledě na to, že to když někdo někho k něčemu nutí, považuji za porušování základních lidských práv. Tak jak je to teď, je to správně, ať tam jdou ti, kteří tam chtějí...

Ve zpětným pohledu se říká, že na to špatný zapomeneš. V mým pohledu tam byli bohužel špatní někteří bratři ve zbrani - holt vypatlaný magory najdeš všude a prakticky platilo pravidlo "Pakárnu si dělá každej sám", tj, když nehrál podle pravidel ať už od gum, nebo od staršího čísla, tak měl samosebou mazec.
A nelituju toho, že jsem tam byl, někdo to považuje za ztracenej rok života, já to považuju za zkušenost, kterou jinde nenabereš (nepočítám do toho řvaní a buzeraci od velitelů a dřinu na cvičišti). Jezdil jsem jako řidič BVP společně s tankama a jezdili jsme velmi často a hodně, takže nemůžu říct, že bych zahodil rok života jen proto, že jsem za tu dobu už nemakal a nevydělával prachy. Ne vše se dá v životě hodnotit penězi. Zážitky z vojny patří k životu chlapa, to co jsme dělali s kamarády tam, ničím nenahradíš.

Ano, to nucení k čemukoliv jsem tam taky považoval za porušení lidských práv. Místama to prostě byla šikana ze strany některých velitelů, kteří si tím akorát léčili komplexy a nutili nás, abysme měli dokonale napnutý prostěradla a perfektně upravený barety na hlavě, přičemž sám sloužil za vzor tomu, jak to nemá být.
Na druhou stranu - disciplína byla nutná, kdyby si každej dělal co chtěl, tak si představ, jak by dopadla mobilizace. A pokud by byla, tak věř tomu, že sice první půjdou ti, co tam teď jsou za prachy a dobrovolně, ale pak půjdou všichni, i ti, co na vojně nebyli. To je tvoje občanská povinnost a její neuposlechnutí by mohlo být bráno jako vlastizrada - pokud se to někomu nelíbí, může si najít jinej stát a tam se přestěhovat a získat tam občasntví. Nejsem si tím 100% jist, však on mi to tu někdo potvrdí, nebo vyvrátí.

Hm, na vojnu mám trošku jiný názor... :-/

Naštěstí jsem nemusel na 2 roky, ale jako absolvent vojenské katedry VŠ pouze na jeden... Čerstvý ženáč, rukoval jsem 1.10., 4.10. se mi narodil syn. Jakékoliv žádosti o možnost přeložení někam blíž (z okresu Břeclav mě šoupli do Loun, Stříbra a Boru u Tachova) nehrozila. Ve Stříbře aspoň existovala jakási disciplína a něco se (ve smyslu výcviku) dělo, ale v Boru? :-? Z hlediska možného využití nabytých zkušeností ve válce přesně NULA. Měli jsme sice velitele velkého, ovšem schopnostmi... ]:) .... no Kráťa by mohl taky vyprávět, jelikož jsme nedávno zjistili, že jsme byli ve stejnou dobu na stejné rotě(!)

Opravdu zabitý rok. Sice jsem se jako pomocný písař velitele praporu dostal domů častěji, než bylo obvyklé (asi 8x za rok, z toho 6x na zhruba jeden den...), ovšem ten první rok synátora, který jsem nestihl, mě mrzí furt ]:(

Po 89 roce mě jednou volali na cvičení. Jelikož už byla možnost, odmítl jsem z morálních důvodů a z vojenské služby jsem se definitivně vyvázal. Odevzdal jsem vojenskou knížku, sebrali mi hodnost a vyškrtli ze seznamů potenciálních záloh.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru