Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém ve sdílení mezi wwXP a ww10

"františkovo" s diakritikou - na síti se takové věci nedělají.
používáš zajímavý termit - "místo v síti". z toho soudím, že budou oboje windows asi home, z normálních sítí takové pojmy neznám (a k ničemu nepotřebuju).
mrchosoft v home nejdřív zavedl sdílení skrz homogroup. na win10 ji pak zase zakázal, když mu došlo, že slouží k neomezenému přístupu virům v místní síti.

příkaz na win10: "net share", vypíše co je vlastně nasdíleno.
pak ten oddíl nebo adresář s hudbou má na win10 nějakého vlastníka a pro nějaké lokální uživatele w10 nastavena přístupová práva.
(místo uživatelů je lepší mít práva jen pro skupiny = administrators, users. výjimkou je povolení pro everyone, když se s tím člověk nechce zabývat a může zapisovat kdokoliv)
sdílenému disku se nastaví práva pro zápis/čtení zvenčí.

přístup zvenčí z win xp:
ten síťový disk se připojí příkazem/klikáním: "net use x: \\ip.win10\sitovy_disk /user:ucet_z_win10 heslo [/persistent:no]"

práva lokálních účtů w10 (použitá při mapování disku z win xp) tvoří průnik s právy pro sdílení - ve windows má přednost zákaz.
home verze přitom považovaly všechny uživatele za everyone a nerozlišovaly jejich práva. jen pracovní sdílení dostupné ve win profi dokázalo rozlišit přihlášené uživatele.

je tu mix nejasných verzí windows, typu sítě/sdílení, přihlašovacích účtů, lokálních x sdílecích práv ...

edit:
nějaký soulseek - tak schválně: běží jako služba s právy system? nebo tebou spuštěný program pod tvým účtem z win10? jaká mají práva soubory jím vytvořené?
https://pc.poradna.net/articles/1526421-windows-opravneni-a-vlastnictvi-objektu

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny