Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GNU GPL vs. majetek firmy

To se tak uplne nevylucuje, pokud spolecnost ma vsechna prava k upravam a zaroven nikdy ten kod neda nikomu ven, takze ho nikdy neziska nikdo jiny nez ta spolecnost, tak ten kod muze v te spolecnosti zustat naveky a pritom byt pod GPL.

Pokud by si ovsem spolecnost narokovala zmenu licence k tem upravam, tak nema pravo ty upravy vubec udelat, protoze GPL ji to pravo nedava. Takze spolecnost muze kontrolovat ten projekt, dokud ji neopusti, ale pokud ho spolecnost komukoli da/proda, tak cely ten projekt nutne bude pod GPL. (Tady je otazka, co presne znamena"byt majetkem" - podle autorskeho zakona prava k dilu vytvorenemu zamestnancem ma zamestnavatel (za urcitych podminek), takze kdyz si to radne osetri, muze byt jejim majetkem v tom slova smyslu, ze nikdy neopusti brany spolecnosti a nakladat s nim budou moci jen nekteri za presne danych podminek - ale zaroven bude pod GPL a pokud jednou tu spolecnost legalne opusti, tak uz nad tim ta spolecnost ztraci kontrolu).
https://www.gnu.org/licenses/gpl-faq.html#InternalDistribution

GPL zakazuje sireni pod zmenenou licenci, ale nezakazuje nesireni.

https://www.gnu.org/licenses/gpl-faq.html#GPLRequireSourcePostedPublic
https://www.gnu.org/licenses/gpl-faq.html#DoesTheGPLAllowMoney

Pokud pod GPL napisu webovy server a webovou aplikaci, tak dokud to bezi na mych strojich, tak cely svet muze chodit na me stranky a pouzivat je, ale nikdo nema prava na zdrojaky.
https://www.gnu.org/licenses/gpl-faq.html#UnreleasedMods
(viz rozdil oproti GNU Affero GPL, ktera toto vyzaduje navic - https://www.gnu.org/licenses/why-affero-gpl.html 4.odstavec)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny