Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 2K (2,5) Hranie

S tim Intelovym vedenim to zase tak horky taky neni. Prvne se tam nezohlednuje cena, kterou za procesor zaplatime a mel bys dodat, ze Intel vede ve fullHD. Pritom muzes ocekavat, ze zajemce o RTX 3080 pravdepodobne pojede na vyssim rozliseni obrazovky. Kdyz si zajemce koupi mene vykonou grafiku, tak se bottleneck nebude nejspis ani ve fullHD u konkurencnich procesoru vyskytovat. Takze ono je to takove papirove vitezsvi.

Nicmene ano, pokud ma nekdo neomezeny rozpocet, tak Core i9-10850K bude porad k RTX 3080 nejlepsi. Jeste lepsi by byl Core i9-10900K jenze na ten se cekaji fronty jeste vetsi nez na ty grafiky. (Ne ze by byl tak zadany, ale spatne se vyrabi a prichazi na koncovy trh jen omezene mnozstvi kusu.)

---

Ocekavam ale, ze to co fanousci AMD neustale slibuji a nejak jim to furt nevychazi :-D, nakonec preci jen nastane. Do dvou let tu budou next-gen konzolove tituly ciste pro XSEX a PS5 a tam uz se vyrobcum zacne vyplacet provadet optimalizace pro vic jak 4 jadra, cimz prestanou byt ty Intelovy ctyri jadra, na kterych je schopen dosahovat o 400MHz vyssiho boostu, relevantni.

---

Ono je to s tou videopameti tezke, u her s DLSS2 bude urcite 10GB stacit na cokoliv. Na QHD taky nehrozi, ze by high-res texturam pamet nestacila, ale na 4K je to nebezpecne na hrane. Za me idealni hodnota VRAM pro pristich 5 let s vyuzitim na 4K je 12GB. Jenze u NVidie byl problem v tom, ze by i RTX 3080 museli pridelit plnou sirku sbernice, tak jako to ma RTX 3090 a akorat by zmensili pamet na polovinu. To se NVidii z pochopitelnych duvodu moc nechtelo. Nebo tam teda mohli implementovat na soucasnou sbernici dvojnasobek pameti teda 20GB, coz je totalni nesmysl a grafiku podrazenou o nekolik tisic kvuli pameti, kterou nevyuziju, bych taky nechtel.

Nakonec za 5 tydnu uvidime, jak na to odpovi AMD. Neverim tomu, ze jejich nejnaslapanejsi grafika bude mit 16GB HBM2 a bude vykonem i cenou na urovni RTX 3080. Maximalne tam daji podstatne levnejsi GDDR6 a nezapomente, ze tu NVidia u RTX 3080 nepouzila, ale dala tam drazsi a vykonejsi GDDR6X.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...