Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na localhost, adresář

No, já ho moc nepoužívám typem pokus/omyl (spíš vůbec). Já se nejdřív rozhodnu co chci, pak zhodnotím, zda k tomu mám znalosti (a pokud ne, tak si dostuduju co uznám za potřebné), a teprve pak začnu něco psát.
V závislosti na složitosti a tématu se mi občas stane, že zjistím, že potřebuju dostudovat víc, takže si to dostuduju a pokračuju.
Velká část programů (nebo příkazů) funguje od začátku správně (nebo je potřeba vychytat triviální překlepy a chyby), pokud jde o něco složitějšího, tak to dělám po jednotlivých krocích, které ověřuju (a často na to mám napsané i testy), taky dost používám logování - takže je jasné, kde se to chová podle předpokladů a kde se to od nich případně odchýlí.
Samozřejmě intenzivně používám verzování (klidně několik subverzí programu za den) - používám GIT. Silně návykové a větší projekty bez nějakého verzování nejdou. Takže ho na svojí práci používám prakticky vždy, i pokud je hlavní projekt verzován jinak či vůbec. Samozřejmě ho používám i na webové stránky, jak na generátory, tak na nastavení, tak na obsah.

http://git-scm.com/
http://git-scm.com/book/en/v2
---

Citát z nyx-u (https://nyx.cz/discussion/8032)


Sestra: Co to je CVS?

DWICH: Verzovaci system. Treba na psani stranek. Nebo cehokoliv.

Mas jeden soubor nebo vic souboru. treba web.
To postupne menis, menis, menis.. V prubehu casu.. treba rok.

Porad potrebujes ukladat zalohy. U webu je asi blbost ukladat kazdou stranku zvlast nebo vzdycky celej web kdyz zmenis jen jeden soubor.

No a na todle je CVS. Kdyz si zmeny ukladas na CVS (pomoci programku - uloz zmenu, pripis poznamku) tak se kdykoliv muzes vratit ke kterykoliv verzi jakyhokoliv souboru nebo celyho stavu.

Sestra: Aha, to je to, co jsem vcera potrebovala :-))

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny