Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafika webu

Dobrý den , jsem začátečník , a teprve se učím.
Udělal jsem si ve Photoshopu grafický návrh mé webové stránky , ale když chci svůj výtvor umístit na web , tak se to chová pouze jako obrázek.
Nemůžu s ním dělat vlastně nic , myslel jsem si , že do toho půjde psát aspoň text.
Potřeboval bych ten obrázek nějak rozkódovat , abych si do menu, které jsem si připravil , mohl umístit odkazy(nevim jak to popsat lépe).
Poprosil bych Vás tedy , jesli by jste mi nemohli poskytnou nějakou radu , nebo nějaký odkaz na článek , který by mně to vysvětlil.
Předem děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Navržený design je potřeba "rozřezat" a vytvořit z něho šablonu. Což je pro začátečníka - jako ty -…
host 26.03.2011 11:45
host
HTLM , a CSS částečně umím , ten blok , co je odkaz na něj uvedený níže(www.jakpsatweb.cz) jsem si d…
začátečník5 26.03.2011 11:51
začátečník5
Stačí se podívat na jakoukoliv webovou stránku a uvidíš, jak je to dělané. Šablonu musíš rozdělit na…
host 26.03.2011 12:00
host
Díky,
začátečník5 26.03.2011 12:54
začátečník5
Takže jsem si to zkoušel a jde mi to , když to pak rozřežeš , tak je to už potom lechké to rozkódova…
začátečník5 26.03.2011 13:33
začátečník5
Na rozlišení stránky neexistuje nějaká univerzální rada - ideální je tzv. fluidní design, tedy aby s… poslední
host 26.03.2011 19:07
host
zkus si přečíst www.jakpsatweb.cz obrázek se chová prostě jako obrázek, nejjednodušší řešení, které…
maxton 26.03.2011 11:46
maxton

Navržený design je potřeba "rozřezat" a vytvořit z něho šablonu. Což je pro začátečníka - jako ty - nadlidský úkol, řekl bych. Umíš HTML? Umíš CSS? Nemůžeš se hned naučit vše, buď začni tvořit webovou grafiku a kódování přenech někomu jinému, nebo se věnuj tvorbě kódu a grafický vzhled si nech udělat, případně použij nějakou hotovou free šablonu.
A pokud se chceš soustředit na obsah webu a ne strávit hodiny laděním vzhledu a kódováním, sáhni po nějakém redakčním systému, třeba Wordpress, Joomla, phpRS a podobně.

Stačí se podívat na jakoukoliv webovou stránku a uvidíš, jak je to dělané.
Šablonu musíš rozdělit na několik dílčích částí, podle layoutu, jaký bude web mít. Tedy např. hlavička, levý sloupec (+ tlačítka menu), pravý sloupec s obsahem, patička. Nemá cenu web přeplácat grafikou za každou cenu, např. pod obsahem je vhodné nechat jednobarevný podklad, ten se nadefinuje skrz CSS. Hlavička se také nadefinuje v CSS, bude tvořit pozadí např. pro element DIV. Tlačítka menu se jednoduše zapíší do HTML ve tvaru <a href="odkaz1.html"><img src="tlacitko1"></a>. Při tvorbě webu je velmi vhodné využít skriptování na straně serveru, tedy např. PHP, aby jsi nemusle menu vkládat do každé stránky ručně atd...

Na rozlišení stránky neexistuje nějaká univerzální rada - ideální je tzv. fluidní design, tedy aby se stránka přizpůsobila šířce okna prohlížeče. Když uděláš šířku napevno, může se stát, že majitelé velkých monitorů budou mít uprostřed obrazovky "nudli" a když si někdo web zobrazí např. na mobilu nebo netbooku, bude muset rolovat do stran.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru