Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dell - záruční oprava a vystavení protokolu o provedené opravě

Dobrý den,
chci se zeptat zkušených, jak probíhá záruční servisní oprava notebooku Dell s podporou prosupport v lokalitě Praha a Středočeský kraj? Záruka 3 roky v základu při koupi notebooku.
Údajně je call centrum Dellu kam se hlásí závady a poptávají servisní zákroky externí firma a technici jsou opět zaměstnanci jiné smluvní externí společnosti.
Lze očekávat a jak zařídit, aby servisní technik vystavil protokol o opravě notebooku na místě jejího dokončení u zákazníka, když není ze strany zákazníka možné a žádoucí pozdější doručení do poštovní schránky protože žádnou nemá?
Děkuji za vysvětlení a rady zkušeným.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Po precitani tohoto stromu mam pocit, ze tu niekto vidi len benefity pre seba a skusa pretlacat svoj…
fleg 27.06.2018 19:27
fleg
Ano, vytrvale si stojím a nadále budu stát za svým přesvědčením, kterým si jsem jistý, protože by sp… nový
Dell oprava 27.06.2018 20:26
Dell oprava
Dell je asi najdrahsi vyrobca co poznam, respektive uz tlaci ceny dole, ale vzdy to vyvazoval prace… poslední
fleg 28.06.2018 09:14
fleg

Po precitani tohoto stromu mam pocit, ze tu niekto vidi len benefity pre seba a skusa pretlacat svoje riesenie ako jedine spravne.
Ja rovnako ako tw povazujem prave telefonicke nahlasovanie za to najpohodlnejsie a najlepsie pre bezneho cloveka a moznost riesit nieco mailom, ci cez formular len ako minoritnu moznost pre napriklad zdravotne postihnutych, ludi s vybitym mobilom a pod).
Ja osobne celkom mailovu komunikaciu nemam rad, pretoze je zdlhava a pomala oproti telefonu.
Uvediem priklad. Zrovna zhanam jeden Dell server, takze som klasicky poslal dopyty do skladov a standardne by som cakal na odpoved par dni a mozno by som sa niekde odpovede ani nedockal.
Lenze zakaznik je nedockavy, takze som bol nuteny zdvihnut telefon a vsetko sa zrazu zazracne rozbehlo, takze to co sa bezne riesi par dni bolo vybavene za 30 min (jeden produktak mi chvilu nedvihal telefon) a uz riesime len termin a cenu.
To iste pri reklamaciach. Zakaznik je pouceny, ak zlyha server, dam mu kontakt na podporu Dellu, poviem mu, kde si pozrie PN a SN, nahlasi to po telefone a v ten den (alebo na druhy) je unho technik a problem je vyrieseny (este sa mi nestalo, aby sa to nepodarilo). Naco nejaky formular, naco mail?
Ja mam presne opacny pocit...mne zacina silne vadit, ze zo stranok ubudaju telefonicke kontakty a zacina sa vsetko riesit cez formulare, kde sa clovek preklikava ani nevie kam. Par dni dozadu som riesil problem HP servera, ktory odmietal nabehnut po pridani pamata a 30min som zapasil som formularmi na stranke HP. Nakoniec som vygooglil aspon predpredajnu podoru, ktora mi dala cislo na popredajnu podporu a tam mi dali cislo na serverovu sekciu (ta na stranke uvedena nebola). Zabil som u zakaznika hodinu s trt som dosiahol, pretoze technik na podpore ma poslal do pecka, ze server je uz po zaruke a mam sa obratit na HP partnera (cize platene sluzby).
Pritom som chcel vediet len, kde najdem zoznam kompatibilnych pamati, pripadne, ci nevie fintu ako obist chybovu hlasku. A toto vsetko je dosledok setrenie a ubudania ludskeho kontaktu (tel) a nahradzanim ho formularmi a blbymi automatmi.

Ano, vytrvale si stojím a nadále budu stát za svým přesvědčením, kterým si jsem jistý, protože by společnosti měly umožňovat e-mailový kontakt. Považovat či nazývat požadovanou e-mailovou komunikaci benefitem, to je zcela zcestné. Neprosazuji, aby to bylo na úkor možností telefonického kontaktu, jeho omezení nebo dokonce zániku. Uznávám a mám rád alternativy tak, že každý ať si vybere to, co se mu hodí využít.
Souhlasím s Vámi, že ořezávání potřebného telefonického kontaktu a nahrazování webovými formuláři není dobrý směr. Zákazník má mít možnost použít možnost osobnějšího kontaktu, kterým je mluvené slovo. Vidím to úplně stejně. Často potřebuji operativnější komunikaci a řešení. Zrovna tak to platí ve smyslu písemné komunikace. V té situaci, kdy opakovaně odmítli poskytnout e-mailový kontakt však nebylo jiné možnosti písemného kontaktu než webový formulář.

Martýrium v terénu u zákazníka které popisujete, to je dost nemilé. Nutné je si uvědomit, že těch 30 minut Vás něco stálo a finančně jste to přenesl na zákazníka, pokud jste to nepojal velkoryse ke své újmě. Uznávám, že takto operativně nelze v terénu řešit záležitost e-mailem. Jedná se o rozdílné situace, které nelze mezi Vámi a mnou výše zmíněným servisním případem srovnávat. Na rozdíl od Vás jsem nebyl v situaci, abych musel tlačit na okamžité řešení, podle záručních podmínek k řešení "ihned do druhého dne". Dobře vím, co taková situace obnáší. Stal jste se součástí dopadu systému korporace. Lítáte od čerta k ďáblu, žádáte a procházíte přes více či méně schopné lidi. Je to náročná disciplína, kterou jsem prošel k závěru s neúspěšným výsledkem. Celkem v rámci jedné opravy figurovali čtyři lidé na straně Dell, na straně zákazníka dva. Z donucení situací a přístupu Dellu byl použit "tlumočník" na straně zákazníka. Jste-li zdráv a nezažil-li jste pocity frustrace, přeji ať Vám to u korporátů vydrží.

Dell je asi najdrahsi vyrobca co poznam, respektive uz tlaci ceny dole, ale vzdy to vyvazoval prace tym perfektnym servisom, a preto som ochotny stale si priplacat za tu znacku tie peniaze navyse.
Perfektny servis pre mna znamena, ze zavolam, nahlasim poruchu a viac neriesim. A na toto je stale najlepsim nastrojom telefon.
Treba si uvedomit, ze pri formulari alebo maily nemate spatnu vazbu o tom, co sa dalej so spravou deje.
Zrovna vcera som upokojoval rozculeneho majtela firmy, ktory bol nervozny z toho, ze zakaznikovi nechodia dolezite maily. Nakolko firma ma vlastny mail server pozrel som sa do logov a zistil, ze maily bolo odoslane v poriadku a protistrana (gmail) potvrdila prijatie. Tym padom som spravil maximum pre ich dorucenie a to, ze zakaznik ich nema nech si riesi s podporou Gmailu (ktora samozrejme neexistuje, takze trt vyriesi).
Nechcel by som nikdy riesit tak dolezitu vec akou je reklamacia bez okamzitej spatnej vazby a tu mi da len telefon.
Email ano, formular preco nie, ale vzdy az po telefone.
A vas negativny pripad prameni z toho, ze ste vyuzili na reklamaciu alternativny sposob, kde sa stretli nahodne okolnosti (nefungoval im spravne system) a nie primarny, ktorym je telefon, kde viem, ze moja poziadavka bola prijata a mozem ju pustit z hlavy.
Mam pocit, ze tu vynachadzame koleso, respektive skusame ho nahradit pasmi, ktore nas tiez niekam dopravia, ale je to alternativny pohon voci samotnemu kolesu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru