Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kopírování souborů s dlouhou cestou

Mám na jednom disku adresář ke stránce uložené z webu a má fakt dlouhou cestu k některých souborům. Ale na disku jej mám, žejo. A když jej chci nakopírovat, se stejnou adresářovou strukturou, komplet na jiný disk, do kořenového adresáře, takže cesty už se nezvětší, tak se to ptá, že je větší než 259 znaků a že většina programů nebude mít k těmto souborům přístup (k těm s tou dlouhou cestou). Jak to? Většina jakých programů? I na stejném systému, kde to mám teď a přístup tam je? A co mám zadat, abych nepřišel o funkčnost těch dat. Mám ponechat? Kdybych dal přejmenovat, přejmenuji (zkrátím) ty cesty a pak se mi ty uložené stránky nemusí zobrazit korektně..např. kdyby v kódu webu byl odkaz na nějaký obrázek do nějakého adresáře, vůbec by se nezobrazil, kdyby ho na tom místě nenašel (byl by v tom zkráceném adresáři). Proč to takto je, když už to normálně uložené je a pořád se to takhle ptá? Jde se tohodle problému nějak natrvalo zbavit? Aby prostě nebyl problém, že mám někde dlouhé cesty k souborům? A když dám ponechat, na jaké problémy reálně mohu narazit?

Předmět Autor Datum
Mám na jednom disku adresář ke stránce uložené z webu a má fakt dlouhou cestu k některých souborům.…
MM_tank 18.12.2020 00:44
MM_tank
Díky za odpověď. Na přesouvání používám TTC a max. windows. Jinde bych na to mimo prohlížeče narazit…
Nadhled 18.12.2020 01:03
Nadhled
Ale jak by se to teoreticky projevilo, kdyby to problém byl? Např. je možné, že kdybych to kopíroval…
MM_tank 18.12.2020 02:00
MM_tank
Tak to je drsný. Díky moc za odpovědi všem, ale speciálně Tobě MM Tanku.
Nadhled 18.12.2020 02:53
Nadhled
zkrátit název root adresáře. cesty do podadresářů na disku vidíš, tak ty nejhloupější můžeš sám v kó…
lední brtník 18.12.2020 00:57
lední brtník
Ne je toho hodně a já už tam kolikrát ani žádnou postradatelnou mezicestu nemám ani není možné kráti…
Nadhled 18.12.2020 01:07
Nadhled
Pokud bych šel hloub, tak bych musel editovat i html o tom píšu. původní html jde přece zálohovat.…
lední brtník 18.12.2020 07:20
lední brtník
Ja to riešim tak, že si ten "adresár" s kompletnou štruktúrov podadresárov v tom počítači skomprimuj…
Ansam 18.12.2020 09:57
Ansam
Míní se asi většina programů firmy m$. Už v dost dávné verzi windowsích knihoven se počítalo s 65k z…
ml1 18.12.2020 13:18
ml1
Díky za výklad. Co se tedy stane, když bych přejmenoval adresář a dal větší jméno adresáře než je te…
Nadhled 20.12.2020 02:57
Nadhled
Do urcite delky ti to proste nektere programy nebudou schopne otevrit, nebo s tim spoolehlive pracov… poslední
gilhad 20.12.2020 09:13
gilhad

Mám na jednom disku adresář ke stránce uložené z webu a má fakt dlouhou cestu k některých souborům. Ale na disku jej mám, žejo. A když jej chci nakopírovat, se stejnou adresářovou strukturou, komplet na jiný disk, do kořenového adresáře, takže cesty už se nezvětší, tak se to ptá, že je větší než 259 znaků a že většina programů nebude mít k těmto souborům přístup (k těm s tou dlouhou cestou).

Ber to jako bezpečnostní varování. Programy co s tak dlouhou cestou nepočítají to nedovedou zpracovat. Dřív nebylo zvykem psát místo cesty a jména souboru román (ani to dřív nešlo).

Jak to? Většina jakých programů? I na stejném systému, kde to mám teď a přístup tam je? A co mám zadat, abych nepřišel o funkčnost těch dat. Mám ponechat? Kdybych dal přejmenovat, přejmenuji (zkrátím) ty cesty a pak se mi ty uložené stránky nemusí zobrazit korektně..např. kdyby v kódu webu byl odkaz na nějaký obrázek do nějakého adresáře, vůbec by se nezobrazil, kdyby ho na tom místě nenašel (byl by v tom zkráceném adresáři). Proč to takto je, když už to normálně uložené je a pořád se to takhle ptá? Jde se tohodle problému nějak natrvalo zbavit? Aby prostě nebyl problém, že mám někde dlouhé cesty k souborům? A když dám ponechat, na jaké problémy reálně mohu narazit?

Nech to tak jak to je.

Vypni si v totalcomanderu hlášení o dlouhé cestě ať tě to nerozčiluje
https://ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=27927
a pokud na ten obsah uloženého webu použiješ nějaký jiný program a ten nepojede tak budeš vědět čím to je.

Díky za odpověď. Na přesouvání používám TTC a max. windows. Jinde bych na to mimo prohlížeče narazit neměl. Ale jak by se to teoreticky projevilo, kdyby to problém byl? Např. je možné, že kdybych to kopíroval třeba v jiném OS a ten by to neuměl, že by došlo ke ztrátě dat nebo by to jen hodilo chybu? Ztrátou dat mám namysli, že by se to tvářilo, že kopírování proběhlo, ale ty cesty by to rozbilo nebo ty soubory vůbec nezkopírovalo.

Ale jak by se to teoreticky projevilo, kdyby to problém byl? Např. je možné, že kdybych to kopíroval třeba v jiném OS a ten by to neuměl, že by došlo ke ztrátě dat nebo by to jen hodilo chybu?

přesně. ztráta dat, na to místo kde bys to kopíroval by to nedorazilo v pořádku
pokud bys dělal přesun bylo by to v prd...
například linux a jeho podporu ntfs bych nepokoušel
u starších windows než 10 narazíš při použití interních příkazů jako xcopy a podobně
https://docs.microsoft.com/cs-cz/windows/win32/fileio/maximum-file-path-limitation
totalcomander to myslím dovedl obejít i ve win7 ale dál do minulosti nevím

Ztrátou dat mám namysli, že by se to tvářilo, že kopírování proběhlo, ale ty cesty by to rozbilo nebo ty soubory vůbec nezkopírovalo.

ty soubory s delší cestou+jménem než 260 by se prostě nepřenesly

Pokud bych šel hloub, tak bych musel editovat i html

o tom píšu. původní html jde přece zálohovat.
když ty nejúchylnější cesty nechceš hledat ručně, vypiš si strom uloženého webu příkazem "tree".
tree ale neukáže vadně dlouhé názvy souborů, na to by chtělo použít příkaz xcopy v simulovaném režimu s parametrem:

/L Zobrazí soubory, které by byly zkopírovány.

...a odchytávat chyby. ten nedostatek prázdnin může být u početnějších odkazů na škodu.

Míní se asi většina programů firmy m$. Už v dost dávné verzi windowsích knihoven se počítalo s 65k znaky (dávno před XP). Pokud programátoři z nějakého důvodu používají starší knihovní funkce, tak to opravdu může narazit (vzhledem k progresivitě většiny programátorů by mě to přišlo divné, na druhou stranu jsem se už taky někdy setkal s tím, že jsem si musel potřebné funkce sám importovat z kernel32 a podobně, protože mnou používané prostředí a jeho knihovny byly archaické (šlo myslím o 2GB limit u funkce zjišťující volné místo na disku, k mému překvapení měl novější variantu už i w95 v aktualizaci osr2)). Občas na takové problémy narážím, ale to myslím neni příliš dlouhými názvy, ale názvy v unicode což je věc, kterou nepodporuje daleko víc programů. Limity 65 nebo 255 znaků jsou historické a je otázkou, jestli ve windows 10 (9, 8, 7, Vista) to řešit. Pokud systém souborů to umožní uložit (ve FAT byl právě limit tušim 10x26 znaků na položku adresáře, daný tím, jak byly názvy souborů uložené (dělené po 10 a číslované písmeny od A do Z)).
A jinak pokud je potřeba takovou strukturu někam přenést (nebo vypálit na CD), tak se dá zabalit.

Trochu si zavzpomínám. Provozuju už mnoho let dva monitory, už v pětadevadesátkách. A tam bylo varování, že pokud aktivuju dva monitory, nebude většina programů fungovat. Žádný program s tím potíže neměl (většina programů viděla dostupnou plochu jako 1280x480 a podle toho se zachovala, některé si zjistili i tu informaci, že jsou dva monitory). Právě kromě m$ programů. Takový word musel být na jednom monitoru, když byl na druhém, rozbaloval nabídky na ten první. To mi vždy připomene taková zpráva, že většina programů...

Díky za výklad. Co se tedy stane, když bych přejmenoval adresář a dal větší jméno adresáře než je teď a už by to bylo přes hranici. Co se stane s těmi daty uvnitř, které jsou (mají delší cestu) za hranicí? Win7 a přejmenuji v Total Commanderu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru